U Stevanovcu, na poljoprivrednom gazdinstvu Asanin, na povrsini vecoj  od 4,00 ha nalazi se pojedinacno najveci vocnjak u Mojkovcu. Voćni zasad je formiran u periodu od 2010. godine do danas. U 2010. godini posadjeno je 450 sadnica jabuka i 60 sadnica šljiva, 2011. godine 200 sadnica oraha, a u periodu od 2013. do 2015. godine izvrsena je sadnja 3100 komada sadnica aronije. U proljece 2017.godine posadjeno je 800 sadnica Kamčatskih borovnica, a ovog proljeca jos 800 komada americkih borovnica. Vodovodnim sistemom kap po kap obezbijedjeno je navodnjavanje kompletnog vocnjaka.

Gazdinstvo je registrovano za proizvodnju organskih poljoprivrednih proizvoda.

Koristeci podrške Investiciono razvojnog fonda  porodica Asanin je ne samo podigla novi voćnjak, već i  adaptirala postojeće objekte i  obezbujedila neophodnu opremu za preradu svojih svjezih proizvoda u jedinstvene finalne proizvode i  time na svom gazdinstvu zaokruzila proizvodni proces.

U proizvodnom objektu je adaptiran poslovni prostor, povrsine 45m2 u kom je instalirana liniju za proizvodnju džemova od aronije i borovnice, šljiva i drugog voća. Takodje, obezbijedjeni su uslovi za čuvanje svježeg voća. U podrumu kamene kuce, adaptirana je plusna hladnjaca u povrsini od 70m3.

Kada je u pitanju oprema iz proizvodnog procesa, izdvajaju se:poluautomatski rosvajni kazan-duplikator 200 lit, rosvajna dozerka za pakovanje džema svih količina tegli od 40-1000g, pasirka tipa za izradu i pasiranje aronije i borovnice kao i džemova od drijena i ostalog koštičavog voća, Omotska sušare po tehnologiji Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, kao i klasične sušare koja u tehnološkom smislu ide sa Osmotskom sušarom, a može se koristiti i samostalno. 

Prerada proizvoda na gazdinstvu je pocela krajem 2017.godine. Džem od aronije sa borovnicom, osmotski sušena aronija, sušenu aroniju i osmotski sušeni čips od jabuka su neki od proizvoda po kojima ce biti prepoznatljivo gazdinstvo Asanin. U buducnosti, oni će proizvoditi alkoholna pića u kombinaciji sa aronijom i borovnicom i to:vino,likeri, rakija. Itd.

NA OVIM ADRESAMA SE MOGU KUPITI NAŠI PROIZVODI ( AROMA, VOLI ) 

Podgorica

SUPER VOLI 50 City kvart kod Delte;

VOLI 18 - Trzni CENTAR BAZAR

VOLI 10 - Stan Aerodrom

NAS DISKONT 40 — Zabjelo

AROMA 122 Podgorica - kod Mašiinske skole

AROMA 125 Podgorica - Donja Gorica

 

AROMA Herceg Novi  IgaIo

AROMA Kotor

AROMA Budva

CONTO Bar

CONTO Nikišić


Napomena: Cijene u ovim marketima mogu biti razliite od cijene koja je za dati proizvod istaknuta na sajtu www.organicmarket.me za prizvode gazdinstva Ašanin.


  Nema proizvoda u trenutnoj ponudi.
20 - 21 Oct 2018

Sajam u Delti Najbolje iz Crne Gore 2018

Peto, jubilarno, jesenje izdanje sajma “Najbolje iz Crne Gore“, biće održano 20. i 21. oktobra u Delta City-u.

Pročitaj više
 • Ašanin Ivan
 • Mojkovac, Stevanovac
 • 067/587-179
 • /
 • www.organicmarket.me/p_227
Nema utisaka o proizvođaču.
AI

Ašanin Ivan
0.00 0
Mojkovac, StevanovacSertifikat

Podaci nisu ažurani za 2022

Da bi provjerili podatke posjetite sajt kontrolnog tijela na linku: Monteorganika pregled proizvođača

Statistika proizvoda

 • Organski proizvod
  2
 • Prelazni period
  0
 • Organski sastojci
  4
 • Prelazni sastojci
  0

Nema podataka o udruženjima

Upoznajte ljude koji proizvode Vašu hranu

Organski proizvođač Ašanin Ivan